ישנה שאלה מרכזית שמטרידה לעתים רבים מהספורטאים שמקפידים לשמור כשרות
ובמקביל נוטלים תוספי מזון שונים – האם תוספי המזון השונים הקיימים בשוק כשרים?
יש הטוענים כי אם תוספי הבריאות נחשבים כתרופה, או שישנם חולים החייבים ליטול תוספי בריאות, אין זה משנה לגבי התוספים אם הם אכן כשרים או לא, כך גם במקרה של נשים הרות, אשר יכולות ליטול תוספי מזון בעת הצורך שהם אינם כשרים. כאשר אתם מחפשים תוספי מזון כשרים, כדאי לחפש מוצרים שמתאימים לטבעונים או כאלו המכילים חומרים טבעיים. חשוב לציין כי ישנם תוספי מזון כשרים העשויים למשל לא להתאים בפסח, כאלה שמכילים לדוגמא דגנים. או במקרה של מרכיבים שהם אף "בעייתיים" יותר ומכילים ג'לטין.
סוגיית כשרות – בליעה או אכילה?
רבנים טוענים, כי אם מדובר על תוספי מזון שהם בכמוסה או סירופ והם טינם בגדר אכילה, ניתן יהיה ליטול תוספי מזון שהם אינם כשרים. רבים מהרבנים הידועים שמתמחים בסוגיית הכשרות, אינם מתירים תוספי מזון מאבקה, שעשויים מג'לטין שלרוב מיוצר מבעלי חיים ואפילו מחיות טמאות, היות והאבקה נחשבת כמזון, כי מי שעושה בה שימוש כביכול אוכל מהאבקה, אם במשקה או במזון. כדאי למצוא תוספי מזון בעלי הכשר אמין כאשר באופן כללי ניתן לומר כי אם אין תווית על תוסף המזון שמראה כי הוא כשר, יש להתייחס לתוסף כלא כשר.
ערכו בירור מול גורמים מקצועיים
אם אתם אינכם בטוחים בנוגע לכשרות תוסף מסוים, תוכלו גם לערוך בירור קצר ומהיר באתר משרד הבריאות לגבי תוסף המזון שברצונכם לרכוש וכך שתהיו בטוחים כי הרכישה שלכם אמינה ונכונה. כיום, באמצעות הרשת ואתרים שונים של חברות המשווקות תוספי תזונה או מזון, תוכלו לברר בקלות אילו תוספי מזון הינם כשרים בהקפדה. בנוסף אם אתם מתאמנים במכון כושר קבוע כספורטאים ויש לכם מאמן שלבטח מכיר את כל אבקות החלבון למיניהם אשר בונות את מסת השריר, שאלו אותם לגבי תוספי מזון שהם כשרים – הם לבטח ידעו לענות לכם לגבי החברות שכן משווקות אותם. נקודה חשובה נוספת בנושא – אם ישנו תוסף תזונה שמקורו מבשר, חשוב לרכוש אותו עם הכשר. כמו כן בנושא הטעם, היות וקיימת בעייתיות בנושא "הנאת חך מאיסור" שזהו איסור גמור – אם מדובר על תוסף מזון המכיל קראטין, יש לוודא כי תוסף זה הוא בעל הכשר.