טיפול זוגי – כיצד להתגבר על משברים בשיטות השונות?


בשנים עברו לזוג ממוצע בישראל היה קל יותר לנהל חיי משפחה סדירים, כאשר כל אחד ידע מה נדרש ממנו וחלוקת התפקידים הייתה ברורה – הגבר היה יוצא לעבודה לפרנס את המשפחה, הנשים היו מגדלות את הילדים, מנקות ומבשלות. גם "התפקידים" הרגשיים היו ברורים, האישה הייתה אחראית על כל נושא הרגשות, הבעל היה החזק והשקט, זה שאחראי על כל פתרון הבעיות השונות שהיו בבית.

מרבית התפקידים הללו השתנו מאוד עם השנים, כאשר כיום לרוב בשל יוקר המחיה שני בני הזוג חייבים לצאת לעבוד, בכדי לספק את צרכי הילדים וצרכי בני הזוג וכן גם בכדי לעסוק בפיתוח קריירה של בת הזוג שמעוניינת להתקדם בחייה. בעבר לא היו מקרי גירושין רבים כמו היום, הערך לחיי המשפחה והנישואין היה רב הרבה יותר מהיום. הגישה של היום הינה, מקסימום לא הולך אז מתגרשים. כאשר ישנם ילדים קטנים במשפחה, בני זוג היום שוקלים ללכת אל טיפול זוגי, כך שיעניק את הכלים הנכונים להמשיך בחיי משפחה וזוגיות תקינים.

כאשר הזוגיות עלתה על שרטון – מה עושים?

קשה לבנות זוגיות והיא עשויה לעלות על שרטון מדי כמה שנים, במקרה זה מה עושים? התשובה היא כמובן ללכת ביוזמת בני הזוג למטפל או מטפלת זוגית מדובר על הקניית כלים להבנה הדדית, תוך מטרה ליצור שינוי ושיפור במערכת היחסים. תמיד תזכרו, מדוע מבין כולם בחרתי בה או בו?. התוצאה הסופית לאחר עבודה קשה של טיפול זוגי, הינה מערכת יחסים מחודשת. במהלך תהליך זה, יצופו משקעים מן העבר. המטפל הזוגי, יסייע לזוג להוציא את העוקץ שגרם למריבות, חילוקי דעות או אמפתיות כלפי אחד לשני. השיטות של טיפול זוגי הן מגוונות ראשית יש להקנות שיקוף, דרכים שניתן לקבל בהבנה ביקורות או לתת ביקורות, להבין את בן או בת הזוג, שימת דגש על צרכיו האישיים של בן או בת הזוג.

שיטת האימאגו בטיפול הזוגי

שיטה האימגו נפוצה מאוד בקרב מטפלים זוגיים רבים – המטרה המרכזית בגישת טיפול זו היא לבחון את הסביבה שבה גדלנו, זו שעיצבה את דרכי הפעולה שלנו או הפעילות שלנו בחיי הזוגיות, נגרמת בגלל מה שחווינו ואיננו מעוניינים לגדל את ילדינו או לחיות בזוגיות ממש לא כפי שהורינו חוו. במילה אחרת, "אימאגו" הינה תדמית. יש להבין בשיטה זו, כי כל קושי בזוגיות מביא עמו צמיחה ותיקון של פצעי הילדות, כך שהתסכול או הקשיים הנם ברי שינוי. ניתן בשיטה זו להבין מה מקור הבעיות שלנו וייתכן מאוד כי הם נובעות מהילדות שלנו, כך שניתן יהיה באמצעות הטיפול הזוגי, להיפרד מהילדות ולהתחיל לחיו חיים בוגרים של צמיחה והתפתחות משותפת.